Басейн в сучасному світі

Басейн у сучасному світі – це невід'ємна частина здорового способу життя, якісного проведення часу та цікавого відпочинку. Плавання у басейні сприяє зміцненню організму. Це чудовий спосіб моделювання фігури, метод схуднення, розслаблення, зняття стресу, заряд енергії та задоволення.

Завдяки сучасним технологіям штучна водойма є доступним об'єктом. Нині багато хто може купити басейн стаціонарний для власного використання. Найпопулярнішим у зв'язку із найкращим співвідношенням ціна-якість є пластиковий басейн. Правильно він називається поліпропіленовим, тому що при виготовленні чаші використовується поліпропілен. Дізнатися більш детально про пластикові поліпропіленові басейни.

Також рекомендуємо звернути вашу увагу на бетонні басейни з ПВХ плівкою. Вони є капітальними спорудами і справді дають можливість втілення будь-яких дизайнерських фантазій. Однак басейн – не винахід ХХ ст.

У Стародавньому Єгипті басейни застосовували для культових дій. Зокрема у штучному резервуарі плавали священні крокодили. Також басейни споруджували для зволоження повітря та як естетичний елемент.
В античні часи в Греції та Римі басейни були прямокутні та служили для обмивань. Обслуговувалися ці басейни рабами. У середньовіччі басейни навіть були заборонені церквою через аморальність і розпусність.
Популяризація здорового способу життя у ХІХ столітті знову робить актуальним питання плавання та, відповідно, басейнів. Розробляються основи проектування, гідроізоляції, підігріву басейнів. Закладається основа вентиляції та очищення води. Подальші технологічні нововведення мають відношення лише до розробки нових матеріалів, способів водоочищення, облаштування басейнів.

А знали ви:
— француз Жан Дежуайо збудував перший приватний бетонний басейн у 1966 році як подарунок дітям.
— трансатлантичний лайнер Адріатик (1907) - перше круїзне судно, на якому був басейн. На Титаніці (1912 рік) так само знаходилося штучне водоймище.
— готель в Єгипті Citystars Sharm El Sheik володіє найбільшим басейном у світі. Водойма займає понад 120 тисяч квадратних метрів і наповнюється 21 день.
— найстарішому басейну більше чотирьох тисячоліть і знаходиться він у Пакистані. Його розмір 84 квадратних метрів і виготовлений з щільно прилеглих цегли та бітуму.
— найвищий безбортний резервуар розташований у Сінгапурі на даху готелю Marina Bay Sands Resort (57 поверх). Вода переливається за край, але не потрапляє на землю. Довжина панорамного басейну – 146 метрів.
— найекстремальніший басейн створений у Гонконгу. Це висячий над містом скляний балкон із водою на 29 поверсі готелю. Його називають «Підвішений басейн».
— найглибший басейн збудували в Італії. Його глибина 40 метрів використовується для навчання підводному плаванню.
— найдивніший басейн знаходиться в Чилі. Схожий на природну лагуну, лише 200 метрів від океану. Містить 250 мільйонів літрів океанської води, яка проходить фільтрацію та підігрів до 26°C.

Свій шматочок раю для релаксу та розваг можна влаштувати і вдома чи у дворі. Для цього не потрібні великі космічні витрати. Справжній стаціонарний басейн біля будинку можна замовити у нашій компанії! А відсутність штовханини, обмежень за часом та інших факторів стануть чудовою альтернативою найпопулярнішим громадським водоймам.

Переглянути всі наші товари:

Не знайшли, те що шукали?

Отримайте безкоштовну консультацію з будь-якого питання, що Вас цікавить.

Форма зв'язку